Σε πολιτική συμφωνία προσβλέπει ο Δ. Παπαδημητρίου

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 11:24
UPD:11:26
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου

Πολιτική ώθηση για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης προσδοκά ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του, στο περιθώριο εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος επίσης έδωσε το «παρών», εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει κάνει την απαραίτητη δουλειά για να κλείσει η συμφωνία».

«Οι θεσμοί πρέπει να τηρήσουν και το δικό τους μέρος της συμφωνίας» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα έχει αποδείξει ότι στοχεύει στην τήρηση της συμφωνία. «Αυτή πρέπει να είναι αποτελεσματική και κοινωνικά βιώσιμη» κατέληξε.

Τεράστια η συμβολή της ΕΤΕΠ

Όσον αφορά τη συμβολή της ΕΤΕπ στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Παπαδημητρίου χαιρέτισε τις πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, ιδίως στα έργα υποδομών, ενέργειας, logistics, τουρισμού και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Υπάρχουν πολλά δυνητικά πεδία συνεργασίας, όπου η βοήθεια της ΕΤΕπ είμαι βέβαιος πως θα αποδειχθεί όχι μόνον αναγκαία αλλά και πολύτιμη» τόνισε και πρόσθεσε ότι το αναπτυξιακό έλλειμμα της χώρας οφείλεται στο κενό επενδύσεων, οι οποίες με τη σειρά τους, προσκρούουν στην απουσία επαρκούς χρηματοδότησης.

Κατά τον ίδιο μάλιστα, τρεις είναι οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση των επενδύσεων:

  • η τήρηση του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησης της οικονομίας
  • η χρηματοδοτική στήριξη των επιχειρηματικών σχεδίων
  • η άρση των επενδυτικών αντικινήτρων

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να επιλύσει το χρηματοδοτικό πρόβλημα μέσω της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων, την ενεργοποίηση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Διευθέτησης Οφειλών και την επιστράτευση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχολιασμένα