Έμφαση στην καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα στα προγράμματα του ΕΟΧ

Συνάντηση Γ. Σταθάκη με Νορβηγούς αξιωματούχους
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 19:02
UPD:19:52
INTIME NEWS

Ο Γιώργος Σταθάκης με την πρέσβειρα και επικεφαλής των EEA & Norway Grants Ίνγκριντ Σούλερουντ, τον Πρέσβη της Νορβηγίας Σουρ Λάρσεν και τον Γραμματέα Πρεσβείας Α΄ Ρότζερ Γιόργκενσεν.

A- A A+

Η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης με Νορβηγούς αξιωματούχους.

Εκ μέρους των Νορβηγών αξιωματούχων, η πρέσβειρα και επικεφαλής των EEA & Norway Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) Ίνγκριντ Σούλερουντ εξέφρασε την πρόθεσή της να εξεταστούν οι νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2015 - 2020, με έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανάλογα πάντα με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας.

Για την περίοδο 2009 - 2014 ο ΕΟΧ χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των ΜΚΟ, καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα.

Τα EEA & Norway Grants είναι αναπτυξιακοί πόροι που διαθέτουν οι Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό στόχο τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δοτριών και δικαιούχων χωρών.

Πέρα από την κ. Σούλερουντ, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Νορβηγίας Σουρ Λάρσεν και ο γραμματέας πρεσβείας Α΄ Ρότζερ Γιόργκενσεν.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή