Skip to main content

Μαρκόπουλο: Στο φως φυτώριο κάνναβης – 6 συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ.

Τι ρόλο είχε το κάθε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης - Τι κατασχέθηκε

Έξι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στην εσωτερική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., απογευματινές ώρες της Πέμπτης στο Μαρκόπουλο Αττικής, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, οι εμπλεκόμενοι κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει από κοινού εργαστήριο – φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πλήρως εξοπλισμένο, με τεχνητό φωτισμό, για κατάλληλες συνθήκες ωρίμανσης των φυτών, ώστε να επιτυγχάνεται συνεχής παραγωγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική αυτή οργάνωση, έχοντας διαρκή δράση, διέθετε ιεραρχική δομή και επαγγελματική υποδομή για την παραγωγή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Τα μέλη της είχαν αναλάβει διακριτούς ρόλους, ως εξής:

  • 42χρονος, τη χρηματοδότηση και εγκατάσταση της καλλιέργειας και την στρατολόγηση του εργατικού δυναμικού. Ο ίδιος χρησιμοποιούσε κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών προκειμένου να δικαιολογεί έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες
  • 43χρονος, τη διευκόλυνση της μεταφοράς εργατικού δυναμικού και εφοδίων στον χώρο της φυτείας
  • 24χρονος, την εποπτεία της καλλιέργειας και τον έλεγχο της φυτείας, καθώς και τη συγκομιδή, φύλαξη και αποθήκευση των παραγόμενων ποσοτήτων κάνναβης, προς περαιτέρω διακίνηση
  • 32χρονος, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση και εποπτεία της καλλιέργειας και τον τεχνικό έλεγχο της φυτείας και
  • δύο 39χρονοι, τον ανεφοδιασμό του εργατικού δυναμικού με τρόφιμα, καθώς και τη συγκομιδή της κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και από την κατοχή των κατηγορούμενων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 215 δενδρύλλια κάνναβης, 33 κιλά και 202,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 οχήματα, 8.345 ευρώ, 100 δολάρια ΗΠΑ και 500 λίρες Αγγλίας, 11 κινητά, 4 ζυγαριές, 22 κερδοφόροι λαχνοί συνολικού ποσού 28.003,19 ευρώ, 9 τραπεζικές αποδείξεις είσπραξης κερδών συνολικού ποσού 5.793,20 ευρώ, πλήθος κλειδιών και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίων – φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες διά της υδροπονικής μεθόδου.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για – κατά περίπτωση – παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.