Skip to main content

Χαμάς: Νεκρός όμηρος από ισραηλινή επιδρομή

REUTERS/Hatem Khaled
Φωτογραφία αρχείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς, ο Ισραηλινός όμηρος κατέληξε από τραύματα που προκλήθηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, πριν από έναν και πλέον μήνα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ισραηλινός όμηρος Ναντάβ Πόπλεγουελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς, την οποία επικαλείται το Reuters, ο Ισραηλινός όμηρος κατέληξε από τραύματα που προκλήθηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, πριν από έναν και πλέον μήνα.

Ισραηλινός στρατός: Απομακρυνθείτε από τη Ράφα

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για μια στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, η απόφαση που έχει ήδη ληφθεί φαίνεται ότι είναι ζήτημα ημερών να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η προτροπή του ισραηλινού στρατού σήμερα στους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυνθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονταν σήμερα το πρωί, παρά τις επικρίσεις της Ουάσιγκτον για τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο και τον κίνδυνο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, «μιας κολοσσιαίας ανθρωπιστικής καταστροφής» στη Ράφα.