ΗΠΑ: Στέλνει στρατιώτες και άρματα στην ανατολική Ευρώπη για ασκήσεις

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 21:23
UPD:21:25
EPA/S. SABAWOON

Οι στρατιώτες αυτές θα αντικαταστήσουν τους αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που βρίσκονται ήδη εκεί.

A- A A+

Άρματα μάχης και στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη θα στείλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που ανησυχούν για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφεραν σήμερα πηγές του Πενταγώνου.

Περίπου 600 Αμερικανοί στρατιώτες των τεθωρακισμένων θα αναπτυχθούν τον Οκτώβριο στην Πολωνία και στις χώρες τις Βαλτικής προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις σε συνεργασία με άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντισυνταγματάρχης Βανέσα Χίλμαν.

Οι στρατιώτες αυτές θα αντικαταστήσουν τους αλεξιπτωτιστές της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που βρίσκονται ήδη εκεί.

Σε αντίθεση με τους αλεξιπτωτιστές, οι στρατιώτες της αποκαλούμενης ταξιαρχίας των "Σιδερένιων Αλόγων" θα υποστηρίζονται από άρματα M-1 Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα του πεζικού.

Τους τελευταίους μήνες ο αμερικανικός στρατός προχώρησε στη διεξαγωγή μιας σειράς ασκήσεων στα ανατολικά σύνορα των χωρών του ΝΑΤΟ ενώ η Ουάσινγκτον έστειλε επίσης στην Πολωνία καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 και συμμετείχε σε αεροπορικές αποστολές στις βαλτικές χώρες.

Το Κίεβο και οι Δύση κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία ότι εμπλέκεται άμεσα στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, τουλάχιστον 1.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται επί του πεδίου και στηρίζουν τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή