Ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Μ. Ματαντός

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 22:19
UPD:23:59
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Ferrostaal  Μιχάλης Ματαντός, κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Σημειώνεται ότι η χρηματική εγγύηση είναι και ο μοναδικός περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.        

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Ματαντός αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε πως όλες οι χρηματικές καταβολές έγιναν με εντολές των γερμανών της Ferrostaal χωρίς όμως ο ίδιος να γνωρίζει ότι επρόκειτο για μίζες.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν οι ανακριτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα.

Πάντως, ο Μιχάλης Ματαντός φέρεται να έχει εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση για διακίνηση χρήματος μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Ο Μιχάλης Ματαντός φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των υποβρυχίων, καθώς μέσω της εταιρείας του φέρεται να έχουν διακινηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά που δόθηκαν για «ωφέλιμες πληρωμές». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσω της εταιρείας του «πέρασαν» περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ για μίζες.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή