Αλλάζει το περιεχόμενο του καναλιού της Finos Film

Αποσύρονται οι ταινίες, έπειτα από σύνθετα θέματα νομικής φύσεως
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 13:40
UPD:13:55

Σαπφώ Νοταρά, Ρένα Βλαχοπούλου και Λάμπρος Κωνσταντάρας στην «Χαρτοπαίχτρα», παραγωγής 1964.

A- A A+

Το κανάλι της Finos Film στο YouTube αλλάζει περιεχόμενο,  έπειτα από σύνθετα θέματα νομικής φύσεως που προέκυψαν, αναγκάζοντας την εταιρεία να αντικαταστήσει τις ταινίες της.

Το κανάλι της Finos Film στο YouTube αλλάζει περιεχόμενο,  έπειτα από σύνθετα θέματα νομικής φύσεως που προέκυψαν, αναγκάζοντας την εταιρεία να αντικαταστήσει τις ταινίες της.

Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής αλλά και σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πειρατεία των ταινιών της, αποφάσισε να έρθει πιο κοντά στις νεότερες γενιές μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Η εταιρεία ξεκίνησε τον Αύγουστο να ανεβάζει πιλοτικά ολόκληρες τις ταινίες της, σε μια beta εκδοχή του καναλιού, πριν ανακοινωθεί επίσημα. Με πάνω από 28.500 συνδρομητές και 1.000.000 προβολές μέχρι σήμερα, η ανταπόκριση του κοινού ήταν κάτι περισσότερο από θερμή.

Αποσπάσματα και ειδικά αφιερώματα

Σκηνή από την ταινία «Γοργόνες και μάγκες», παραγωγής 1968.

Στην πορεία, όμως, παρουσιάστηκαν σύνθετα θέματα νομικής φύσεως, που αναγκάζουν την Finos Film να αλλάξει το περιεχόμενο του καναλιού της. Από την 1η Οκτωβρίου, το επίσημο κανάλι της Finos Film στο YouTube θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις καλύτερες σκηνές των ταινιών της, ενώ θα ακολουθήσουν ειδικά αφιερώματα τόσο για την Finos Film και τον πρωτοπόρο δημιουργό της Φιλοποίμενα Φίνο, όσο και για τους αξεπέραστους καλλιτέχνες και συντελεστές της.

Άγνοια προς τα νέα μέσα και τις δυνατότητες που προσφέρουν

Σκηνή από την ταινία «Ο Ηλίας του 16ου».

Η εταιρεία δήλωσε σχετικά με αυτή την απόφαση: «Στόχος της Finos Film ήταν να φέρουμε τις ταινίες πιο κοντά στο κοινό, πολεμώντας παράλληλα σε ένα βαθμό την πειρατεία. Τα σύνθετα θέματα δικαιωμάτων που παρουσιάστηκαν, προκύπτουν κυρίως από την άγνοια που επικρατεί στη χώρα μας ως προς τα νέα μέσα και τις δυνατότητες που προσφέρουν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό, που αγκάλιασε από την αρχή αυτή την προσπάθεια και να το διαβεβαιώσουμε ότι θα εμπλουτίζουμε διαρκώς τη νέα μορφή του καναλιού με ξεχωριστό υλικό». Οι ταινίες της Finos Film απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως αποτελούν μέχρι σήμερα αξεπέραστα πρότυπα ψυχαγωγίας, με οδηγό ένα κοινό που από την πρώτη γενιά του φροντίζει να δίνει άφθαρτη τη σκυτάλη των συγκεκριμένων ταινιών  στην επόμενη.
 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς