Ινδονησία:Mέλη της Τζεμάα Ισλαμίγια οι δράστες της δίπλης επίθεσης

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009 10:19
A- A A+

Η αστυνομία της Ινδονησίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δύο καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία της Τζακάρτα ήταν μέλη της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Επιβεβαιώνουμε ότι οι καμικάζι ανήκουν στην Τζεμάα Ισλαμίγια εξαιτίας των ομοιοτήτων ανάμεσα στις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν την Παρασκευή και τις βόμβες που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια παλαιότερων επιθέσεων της οργάνωσης», δήλωσε εκπρόσωπος της ινδονησιακής αστυνομίας.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ένας από τους καμικάζι αναγνωρίσθηκε, ενώ για τον δεύτερο οι διαδικασίες αναγνώρισης είναι σε εξέλιξη. Και οι δύο καμικάζι ήταν άνδρες.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. Ομως οι αρχές τις συνέδεσαν με την ομάδα του Νορντίν Τοπ, ενός ισλαμιστή που θεωρείται υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια.

Ο Νορντίν Μοχάμεντ Τοπ κατάγεται από τη Μαλαισία και είναι , σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους κύριους οργανωτές των αιματηρών επιθέσεων της Τζεμάα Ισλαμίγια στις αρχές της δεκαετίας, ανάμεσά τους οι επιθέσεις στο Μπαλί (202 νεκροί το 2002) και στο ξενοδοχείο Μάριοτ της Τζακάρτα (12 νεκροί το 2003).

Εκτοτε, αυτός ο πρώην λογιστής θεωρείται ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ινδονησίας, αλλά παραμένει ασύλληπτος, παρά την κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή