Τ. Θεοδωρικάκος: Μαθήματα από τον κ. Τσίπρα, που διέσυρε τη χώρα με τη Μόρια, δεν δεχόμαστε

«Ούτε λέξη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί τους μετανάστες»
Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022 09:12
UPD:09:14
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των 38 προσφύγων και μεταναστών που βρέθηκαν στον Έβρο, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να απαντά στις χθεσινές επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα.

«Μαθήματα ανθρωπισμού από τον τέως πρωθυπουργό, που διέσυρε την πατρίδα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη με την Μόρια και την Ειδομένη δεν δεχόμαστε. Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε» σχολίασε ο κ. Θεοδωρικάκος, επικρίνοντας τον κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι «μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους».

«Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως «οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τρίτους σε νησίδα στον Έβρο είναι έξω από την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με επίσημη γνωμάτευση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού και για αυτό δεν μπορούσε να επιχειρήσει εκεί η Ελληνική Αστυνομία». «Όταν οι παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος διασώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και πλέον ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους Νόμους μας και το διεθνές δίκαιο διαδικασίες» διεκρίνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συνέχισε λέγοντας: «Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, όσο και αν ο κ. Τσίπρας αρνείται να την αναγνωρίσει. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε τα σύνορα της Ελλάδας και να μπαίνει ελεύθερα χωρίς έλεγχο οποιοσδήποτε όπως επί των ημερών του ας το πει ευθέως. Τον παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή