ΟΗΕ: Υποσχέσεις δωρητών για 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια στο Αφγανιστάν

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 23:37
UPD:23:41
A- A A+

Η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε σήμερα να προσφέρει 2,44 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας για το Αφγανιστάν, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με μια οικονομική κατάρρευση και μια δραματική ανθρωπιστική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ έπειτα από μια σύνοδο δωρητών.

Τα Ηνωμένα Έθνη ήλπιζαν να συγκεντρώσουν 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, που οργανώθηκε από κοινού με τη Βρετανία, τη Γερμανία και το Κατάρ.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς τους δωρητές, προκειμένου να παράσχουν «άνευ όρων» χρηματοδότηση, λέγοντας πως 9 εκατομμύρια Αφγανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον λιμό και ότι οικογένειες πωλούν παιδιά και όργανα για να επιβιώσουν.

Η Τζόις Μσούγια, αναπληρώτρια συντονίστρια έκτακτης βοήθειας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι δόθηκαν υποσχέσεις για το ποσό των 2,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία καταδίκασαν απερίφραστα την απόφαση των Ταλιμπάν να αποκλείσουν τα κορίτσια από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή