Άνοιξε πανιά ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας «AEGEAN 600»

Κυριακή, 04 Ιουλίου 2021 21:13
UPD:21:27
aegean600.com/
A- A A+

Μπροστά από το ναό του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, πήρε εκκίνηση ο στόλος του «AEGEAN 600» και το Αιγαίο Πέλαγος, λίκνο της ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού, γέμισε πανιά. 

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 14:00 για τα τριμαράν, και ύστερα από 15 λεπτά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα σκάφη του διεθνούς στόλου. Πολύ καλή εκκίνηση πήρε το ελληνικό «OPTIMUM-Samos Steamship» με κυβερνήτες τους Λιβά – Λάζο.

Τα μεγάλα σκάφη έφυγαν σταβέντο με νοτιανατολικούς ανέμους 6-7 μιλίων και τα υπόλοιπα σοφράνο. Τα σκάφη που ήταν σταβέντο βρέθηκαν πρώτα στην πρώτη σημαδούρα, με το ιταλικό «Atalanta ΙΙ» (κυβερνήτες Αλεσάντρο και Νέγκρι) να φτάνει πρώτο στο πρώτο σημείο στροφής.

Τα σκάφη συνέχισαν δεξίνεμα για τη δεύτερη σημαδούρα, που βρισκόταν κάτω από το ναό του Ποσειδώνα και ύστερα ξεκίνησαν τη διαδρομή για να ανταμώσουν τις ομορφιές του Αιγαίου Πελάγους, περιπλέοντας όλη τη νοτιοανατολική πλευρά του. 

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε την εκκίνηση και από δίπλα βρέθηκαν και οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, καθώς και ο Γιάννης Μιτάκης.

Οι πρωταθλητές άφησαν για λίγο την προπόνηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση 600 ναυτικών μιλίων που διεξάγεται στην Ελλάδα.  

«Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια αξιέπαινη προσπάθεια, ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τη διεκδίκηση και διοργάνωση σπουδαίων διεθνών εκδηλώσεων, καθώς η εξωστρέφεια του αθλητισμού μας και η ανάπτυξή του είναι βασική φιλοσοφία μας», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.  

Το «AEGEAN 600» διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής. Στον αγώνα παίρνουν μέρος 38 σκάφη από 16 χώρες.  

Τα ιστιοφόρα θα παραπλεύσουν από Μήλο, θα περάσουν ανάμεσα από Καλντέρα και Καμένη στη Σαντορίνη, θα συνεχίσουν σε Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Κανδελούσα, Κω, Ψέριμο, Κάλυμνο, Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Αρκιούς, Πάτμο, Δήλο, Μύκονο, Σύρο, Γυάρο και Κέα και θα τερματίσουν στο Σούνιο, το αργότερο το προσεχές Σάββατο.  

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις