Π. Τσακλόγλου: 25.000 οι εκδοθείσες ψηφιακές συντάξεις- 139.000 οι εκκρεμείς συντάξεις

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 12:39
UPD:12:40
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στις 25.000 ανέρχονται οι έως σήμερα εκδοθείσες ψηφιακές συντάξεις, ενώ οι εκκρεμείς συντάξεις, από 155.000 τον Ιανουάριο, έχουν πέσει στις 139.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Βιλιάρδου, με θέμα «Αποκλεισμός Ελευθέρων Επαγγελματιών από την προσωρινή σύνταξη», ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι αυτή η πρώτη μικρή αποκλιμάκωση δείχνει ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2021 «θα έχει μειωθεί σημαντικά» όλος αυτός ο όγκος των εκκρεμών συντάξεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Βιλιάρδος σημείωσε ότι πολλοί από τους πρώην ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις εισφορές τους «δεν έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν έχει ο κάθε παράνομος μετανάστης».

Ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που δίνει «κάλυψη στους πάντες» για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή