Ουαλία: Εκκενώθηκε εργοστάσιο της AstraZeneca λόγω ύποπτου δέματος

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 16:39
UPD:16:39
REUTERS/Brendan McDermid
A- A A+

Ένα εργοστάσιο στην Ουαλία που παράγει το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca εκκενώθηκε μερικώς την Τετάρτη αφού έλαβε ένα ύποπτο πακέτο και η αστυνομία είπε ότι μια μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών επιλήφθηκε του περιστατικού.

Λειτουργώντας υπό την Wockhardt UK, το εργοστάσιο παρέχει τη λεγόμενη χωρητικότητα πλήρωσης και φινιρίσματος για την αλυσίδα εφοδιασμού της AstraZeneca στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είναι το τελευταίο βήμα κατασκευής της τοποθέτησης εμβολίων σε φιαλίδια ή σύριγγες, καθώς και συσκευασία τους.

Η AstraZeneca συμφώνησε να παράσχει στη Βρετανία 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού διέκοψε τις προμήθειες στο μπλοκ λόγω προβλημάτων παραγωγής στο βελγικό εργοστάσιό της.

«Το Wockhardt UK στο Ρέξαμ σήμερα το πρωί έλαβε ένα ύποπτο δέμα. Όλες οι σχετικές αρχές ενημερώθηκαν αμέσως και ανέλαβαν δράση», δήλωσε η εταιρεία, αναφερόμενη στην εγκατάσταση της έξω από την πόλη Ρέξαμ στη βόρεια Ουαλία.

«Κατόπιν συμβουλών από ειδικούς, εκκενώσαμε εν μέρει τον χώρο εν αναμονή πλήρους έρευνας. Η ασφάλεια των υπαλλήλων μας και η συνέχεια των επιχειρήσεων παραμένουν υψίστης σημασίας », ανέφερε.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπήρχε μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και συμβούλεψε το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

«Αντιμετωπίζουμε επί του παρόντος ένα συνεχιζόμενο περιστατικό στο βιομηχανικό κτήμα του Ρέξαμ», ανέφεραν σε δήλωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή