Κύπρος: 25 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 19:31
UPD:20:08
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU
A- A A+

Πρόκειται ως επί το πλείστον για περιστατικά που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αναλυτικά, σε σύνολο 1.850 εργαστηριακών διαγνώσεων:

Από 676 δείγματα μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψε 1 κρούσμα. Από 129 δείγματα στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β' και γ' φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Από 796 δείγματα στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, προέκυψε 1 κρούσμα. Από 42 δείγματα στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των ιατρείων δημόσιας υγείας, προέκυψαν 2 κρούσματα.

Από 123 δείγματα μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 20 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από τα δείγματα των κατοίκων του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 75 εργαστηριακές διαγνώσεις και από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των γενικών νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 9 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.114.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται εφτά άτομα, ένα εκ των οποίων στη μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευόμενων ασθενών είναι σταθερή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή