ΠτΔ: Η τουρκική ηγεσία αμφισβητεί με απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 14:10
UPD:14:21
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Τις εξελίξεις στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενη στην προ ημερών επίσκεψή της στη Θράκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «την ώρα που εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όρους ισονομίας, ισοπολιτείας και ειρηνικής συνύπαρξης, δυστυχώς οι γείτονές μας δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και προβλήματα. Σχεδόν καθημερινά η τουρκική ηγεσία, αντί να αναζητά γέφυρες συνεννόησης, προσπαθεί με κάθε τρόπο, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι δεδομένη και αυτονόητη η βούληση όλων μας να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής».

902.GR

Μιλώντας για την πανδημία και τις επιπτώσεις της, η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως στην Ελλάδα «ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτή την  κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες χάρη στη συμβολή όλων» και παρατήρησε πως και το ΚΚΕ προσπάθησε να ανταποκριθεί «όπως όλοι στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε» και μάλιστα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε πρόσφατα στο Σύνταγμα «τηρήσατε αυστηρά τους περιορισμούς που έθεσαν οι ειδικοί επιστήμονες».

Τώρα, όπως είπε, «έχουμε μπροστά μας μια νέα περίοδο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση, καθώς κάποιοι ενδεχομένως θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν».

Προηγουμένως, στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε επισημάνει πως σήμερα οι εξελίξεις τρέχουν, είναι επικίνδυνες, σύνθετες, δύσκολες με τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και την έξαρση της τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας, που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. «Φυσικά βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, και διεθνώς, και στην Ευρώπη, και στην πατρίδα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μια νέα πλέον οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και δυστυχώς τα μόνιμα υποζύγια είναι πάλι οι εργαζόμενοι, ο λαός της  χώρας μας, οι άλλοι λαοί» σημείωσε κι ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή