Περού: 2.914 νεκροί λόγω του κορωνοϊού, σχεδόν 100.000 κρούσματα

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 06:20
UPD:06:22
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε χθες ότι ο απολογισμός της πανδημίας έχει ανέλθει πλέον σε 2.914 νεκρούς επί συνόλου 99.483 κρουσμάτων μόλυνσης.

Στα νοσοκομεία της λατινοαμερικάνικης χώρας νοσηλεύονται 7.526 ασθενείς, εκ των οποίων 883 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να καταβάλουμε προσπάθειες για να ετοιμαστούν περισσότερα κρεβάτια στα νοσοκομεία και περισσότερες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας», αναγνώρισε ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες.

Παρότρυνε παράλληλα τους Περουβιανούς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, να φορούν προστατευτικές μάσκες και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Σύμφωνα με το Colegio Médico del Perú, το σύστημα υγείας της χώρας έχει πλέον υποστεί κορεσμό και τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, εξαιτίας της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή