Η Ισπανία κλείνει όλα τα ξενοδοχεία

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 06:08
UPD:06:09
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Το κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων στην ισπανική επικράτεια ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισπανίας, χώρα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον κατάλογο των κρατών που έχουν δεχθεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού. Το μέτρο δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προβλέπει την «αναστολή» της λειτουργίας «όλων των ξενοδοχείων (...), των τουριστικών και άλλων καταλυμάτων για σύντομες διαμονές (...) σε όλη την επικράτεια».

Τα ξενοδοχεία στην Ισπανία, τον δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, καλούνται να κλείσουν για επτά εργάσιμες ημέρες για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μοναδικά ξενοδοχεία που μπορούν να μείνουν ανοικτά είναι αυτά της διαμονής μακράς διάρκειας, με προϋπόθεση όμως πως διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε οι φιλοξενούμενοί τους να μπορούν να τηρούν τον σχεδόν απόλυτο περιορισμό που επιβάλλεται το τρέχον διάστημα σε όλη τη χώρα.

Η Ισπανία κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρώπη και τέταρτη στον πλανήτη μεταξύ αυτών που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία, με 767 νεκρούς και 17.147 μολυσμένους.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σάββατο, θέτοντας σε εφαρμογή δρακόντεια μέτρα για την παραμονή ολόκληρου του πληθυσμού σε περιορισμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή