Η UEFA πέταξε εκτός Ευρώπης τη Μάντσεστερ Σίτι

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 21:24
UPD:21:28
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Ο πέλεκυς της UEFA έπεσε βαρύτατος στη Μάντσεστερ Σίτι... Ο αγγλικός σύλλογος τιμωρήθηκε από τo δικαστικό σώμα του Club Financial Control Body της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30 εκατομμυρίων ευρώ, για παραβάσεις του Financial Fair Play.

Όπως αναφέρει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, η ποινή επιβλήθηκε επειδή διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις των κανονισμών. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, από την πλευρά της, γνωστοποίησε ότι θα προσβάλλει την απόφαση στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS). 

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Μετά την ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου το δικαστικό σώμα του Club Financial Control Body (CFCB), προεδρεύοντος του Πορτογάλου Κούνια Ροντρίγκες ενημέρωσε σήμερα την Μάντσεστερ Σίτι για την τελική απόφαση της υπόθεσης, μετά την αναφορά του επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του CFCB.

Το δικαστικό σώμα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία, διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβάσεις των κανονισμών που διέπουν το Financial Fair Play, υπερβαίνοντας τα όρια χρηματοδότησης στους λογαριασμούς της και τον ισοσκελισμό εσόδων-εξόδων (break-even) που παρουσιάστηκαν στην UEFA από το 2012-2016.

Επίσης, το δικαστικό σώμα διαπίστωσε ότι ο αγγλικός σύλλογος αρνήθηκε να συνεργαστεί με την ερευνητική ομάδα του CFCB. Η απόφαση που πάρθηκε, αφορά αποκλεισμό της Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των επόμενων δύο περιόδων (2020/2021 και 2021/2022) και να καταβολή προστίμου 30 εκ. ευρώ.

Η απόφαση είναι εφέσιμη και μπορεί να προσβληθεί στο CAS. Αν η Σίτι ασκήσει το συγκεκριμένο δικαίωμά της, η απόφαση του δικαστικού σώματος δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την κοινοποίηση της τελεσίδικης απόφασης του ανώτατου αθλητικού διαιτητικού δικαστηρίου της Λωζάνης.»

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις