Πλησιάζει η «εποχή» φον ντερ Λάιεν για την Κομισιόν

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 16:20
UPD:16:33
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
A- A A+

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει για τον νέο επικεφαλής της Κομισιόν, με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να ετοιμάζεται για την ανάληψη της θέσης του απερχόμενου προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Αν εκλεγεί από τα μέλη του ΕΚ την Τρίτη στις 19.00 (ώρα Eλλάδας), η φον ντερ Λάιεν θα ξεκινήσει τις ετοιμασίες για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επόμενη πενταετία.

Νωρίτερα, η φον ντερ Λάιεν, θα πάρει το λόγο κατά τη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για να παρουσιάσει το όραμα και τα σχέδιά της ως υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ευρωβουλευτές.

Υπενθυμίζεται πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία διατελεί υπουργός Άμυνας της Γερμανίας από το 2013, επιλέχθηκε ως υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 2 Ιουλίου. Πλέον χρειάζεται τη στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του Κοινοβουλίου (δηλ. 50% συν μία ψήφο) για να γίνει η πρώτη γυναίκα πολιτικός που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα. Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί με μυστική ψηφοφορία με κάλπη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή