Βρετανία: Παραίτηση της Μέι θέλει το 82% των μελών του Συντηρητικού κόμματος

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 06:51
UPD:07:01
REUTERS/SUSANA VERA
A- A A+

Την παραίτηση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί το 82% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ μόλις το 16% κρίνει ότι πρέπει να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας και του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με έρευνα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Conservative Home που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.

Η έρευνα βασίστηκε σε προσωπικές συνεντεύξεις από μέλη των Τόρις και διεξήχθη έπειτα από «τα χειρότερα αποτελέσματα που έχουν καταγράψει οι Συντηρητικοί τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια».

Το κυβερνών κόμμα έχασε περίπου 1.300 από τις 4.000 και πλέον έδρες που διατηρούσε σε δημοτικά συμβούλια στις τοπικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το αποτέλεσμα [των τοπικών εκλογών] ίσως να μην αποτελεί έκπληξη, δοθείσης της φρικαλέας επίδοσης των Τόρις την περασμένη Πέμπτη και την κατάρρευση της υποστήριξης των μελών στην πολιτική της Μέι για το Brexit», σχολίασε ο διευθυντής του ιστότοπου, Πολ Γκούντμαν. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι βουλευτές των Συντηρητικών θα το καταγράψουν και ότι θα αναλάβουν δράση».

Σε παρόμοια έρευνα που είχε διενεργηθεί τον περασμένο μήνα, το 71% των μελών των Τόρις ανέφερε πως θέλει η Τερέζα Μέι να ανακοινώσει την παραίτησή της ανοίγοντας τον δρόμο για να διεξαχθεί εσωκομματική διαδικασία ώστε να αναδειχθεί νέος ή νέα αρχηγός.

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή