Βρετανία: Ο υπουργός αρνείται τις κατηγορίες στην υπόθεση Huawei - Η κυβέρνηση θεωρεί το θέμα λήξαν

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 15:10
UPD:15:16
REUTERS/Darrin Zammit Lupi
A- A A+

Οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών από τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που αφορούν τον ρόλο της εταιρείας Huawei στην εγκατάσταση του νέου δικτύου 5G στη Βρετανία διαψεύδει κατηγορηματικά ο Βρετανός πρώην υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Μία ημέρα μετά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, η αντιπολίτευση ζητεί τη διενέργεια πλήρους έρευνας για εγκληματικές πράξεις από την αστυνομία και την άσκηση δίωξης εναντίον του.

Σύμφωνα με τον ντε φάκτο αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντέιβιντ Λίντιγκτον ωστόσο, το θέμα είναι λήξαν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Λίντιγκτον δήλωσε ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να αναλάβει την υπόθεση η Μητροπολιτική Αστυνομία. Ο πρώην υπουργός, πρόσθεσε, δεν κατηγορείται για ποινικό αδίκημα, αλλά η πρωθυπουργός έχει χάσει την εμποστοσύνη της.

EURONEWS

Κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν αμφιβολίες για τα «αδιάσειστα στοιχεία» που λέγεται ότι η Τερέζα Μέι, αποκάλυψε στον πρώην υπουργό σε ιδιωτική συνάντηση που είχε χθες μαζί του, και που αποδεικνύουν την ενοχή του.

Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού κόμματος, Τομ Γουότσον, ζήτησε ίση εφαρμογή του νόμου για τα επίσημη μυστικά του κράτους και τόνισε ότι ο πρώην υπουργός, εφόσον διαψεύδει τις κατηγορίες εναντίον του, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει τη θέση του. «Ο τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι μία έρευνα για εγκληματικές πράξεις, εάν πράγματι υπήρξε διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών», υπογράμμισε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, BBC, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή