Σάλιβαν σε Κατρούγκαλο: Πυλώνας σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο η Ελλάδα

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 17:32
UPD:17:41
EPA/Valda Kalnina

 

Τζον Σάλιβαν

A- A A+

Την αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας ως «πυλώνα σταθερότητας» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, υπογράμμισε ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τζον Σάλιβαν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν την αμερικανική και ελληνική δέσμευση για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και για συνέχιση της προόδου που έγινε σε βασικούς τομείς από την έναρξη του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο Σάλιβαν τόνισε την ισχυρή διμερή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας, σημειώνοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ενώ επαίνεσε την Ελλάδα για την πρόοδό που πραγματοποίησε σε ενεργειακά έργα για την επέκταση της περιφερειακής διασυνδεσιμότητας.

Χαιρέτησε, δε, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στα Σκόπια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ως ιστορική στιγμή στις προσπάθειες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας για τη δημιουργία στενότερων σχέσεων ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κάλεσε την Ελλάδα να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαΐδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή