Skip to main content

Έρευνες δείχνουν ότι η σκόνη σκόρδου είναι θαυματουργή

Το σκόρδο ξέρουμε ότι μας κάνει καλό ως αντιμικροβιακό, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι η σκόνη σκόρδου που προσθέτουμε στο φαγητό παρουσιάζει bonus, αφού μπορεί να προστατέψει την καρδιά μας και να ελέγξει την αρτηριακή μας πίεση.

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας εξηγεί τι λένε οι έρευνες.
Στην αρχαία Ελλάδα, η πρακτική της Ιατρικής χωριζόταν σε τρία μέρη: θεραπείες μέσω της διατροφής, θεραπείες μέσω φαρμάκων και θεραπείες μέσω χειρουργικών επεμβάσεων. Όπως έγραψε και ο Ιπποκράτης, το σκόρδο θεωρούνταν ένα από τα φαρμακευτικά, αν και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία μιας… ανύπαρκτης ασθένειας που ονόμαζαν «μετατόπιση μήτρας». Παρ’ όλ’ αυτά, ακόμη και σήμερα, το σκόρδο έχει πραγματικά οφέλη σε πραγματικές καταστάσεις υγείας.

Διαβάστε περισσότερα