Π. Καμμένος: Έργο των ΑΝΕΛ η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 23:20
UPD:23:27
MotionTeam
A- A A+

«Θα μπορούσε κάποιος να βάλει ως τίτλο της τετραετίας της διακυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ότι ουσιαστικά γυρίσαμε τη χώρα προς τις ΗΠΑ και η Ελλάδα έγινε ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός τους σε όλη τη Μεσόγειο» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας, επισήμανε ότι αυτή η στροφή έχει αποδώσει σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια της χώρας και θα αποδώσει και στην ενέργεια.

Ανέφερε, επίσης, ως επίτευγμα της διακυβέρνησης την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, «ως προς την πολιτική απόφαση, καθώς δεν έχει φανεί ακόμα στην τσέπη» της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητα στη χώρα ήταν έργο των ΑΝΕΛ».

Αποτιμώντας συνολικά την πορεία των ΑΝΕΛ στα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι με τη δύναμη του 4%, «αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε και με το παραπάνω κι αυτό πρέπει να το εκτιμήσει ο ελληνικός λαό».

Ερωτηθείς για την Τουρκία, σημείωσε ότι η πολιτική της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζεται από έναν «λεκτικό τσαμπουκά που δεν συνοδεύεται πάντα από πραγματική απειλή χρήσης βίας».

Παράλληλα, είπε ότι η Τουρκία χαράσσει μακροχρόνια εξωτερική πολιτική που τηρείται ανεξαρτήτως ηγεσίας και, αναφέροντας ότι «είναι δειλοί», πρόσθεσε ότι υποχωρούν «όταν καταλάβουν ότι η Ελλάδα, ο γείτονάς τους, είναι αποφασισμένος».

Για την εξωτερική πολιτική της χώρας επί συγκυβερνήσεως, ανέφερε ότι την κύρια επιλογή, που ήταν η στροφή προς τις ΗΠΑ, «τη χαράξαμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα», ενώ τη δεύτερη επιλογή, της αμυντικής διπλωματίας, με την προσέγγιση της Ελλάδας με Ισραήλ, Ιορδανία και Αίγυπτο δια της Κύπρου.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι εκεί που χώρισαν οι δρόμοι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν «η προσπάθεια του έτερου κέντρου, εκείνου της παγκοσμιοποίησης, να περάσει τους σχεδιασμούς του, ιδιαίτερα για τα Σκόπια».

«Στο "Σκοπιανό" δεν έπρεπε ποτέ η Ελλάδα να αποδεχθεί την παράδοση του ονόματος» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι η σύνθετη ονομασία erga omnes αποτελεί κοινή θέση και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Επανέλαβε ότι έχει αποδείξεις για όσα καταλογίζει στον Νίκο Κοτζιά, ενώ, χωρίς να αποκρύψει την απογοήτευσή του από τη στάση του πρωθυπουργού απέναντί του, τόνισε ότι θα διατηρήσει σε κάθε περίπτωση την αξιοπρέπειά του, ωστόσο «όπου υπάρχουν πολιτικές διαφορές, η κόντρα θα είναι σκληρή».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι μια δύσκολη στιγμή του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν το χρονικό διάστημα κράτησης στην Ανδριανούπολη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, για την απελευθέρωση των οποίων «εργάστηκαν πολλοί, ενώ ήταν ο Εμίρης του Κατάρ, κατόπιν δικών μου ενεργειών, που παρενέβη και έλυσε το θέμα». Χαρακτήρισε δε ως συγκλονιστική στιγμή τη μέρα που διασώθηκε «χάρη στην πίστη της» η υπαξιωματικός από την πτώση ελικοπτέρου το 2017 (στο Σαραντάπορο Ελασσόνας) και την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα στον Βόλο, καθώς της το είχε υποσχεθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή