Skip to main content

Φεστιβάλ Καννών – Έμα Στόουν: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου και όχι το αντίστροφο»

Photo: EPA

«Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη» δήλωσε στις Κάννες η Έμα Στόουν

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Έμα Στόουν δήλωσε χθες στις Κάννες ότι ο αγαπημένος της σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος είναι κατά κάποιον τρόπο η μούσα της και όχι το αντίστροφο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ταινία «Kinds of Kindness» που μετέχει στο διαγωνιστικό σκέλος του 77ου Φεστιβάλ των Καννών.

«Είμαι φεμινίστρια», είπε η ηθοποιός του «La La land» όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Αυτό ακριβώς είναι που έχει νόημα για μένα». Όταν η Στόουν επιλέγει μια ταινία, είναι γιατί «θεωρεί τους χαρακτήρες ενδιαφέροντες, τα πάντα ενδιαφέροντα, και είναι γιατί  κάτι θέλει να εξερευνήσει», τόνισε.

Οι δύο προηγούμενες ταινίες που γύρισε ο Γιώργος Λάνθιμος με την Έμα Στόουν, «Η Ευνοούμενη» και «Poor Things», σημείωσαν επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες και αύξησαν σημαντικά τη δημοτικότητα του Έλληνα σκηνοθέτη στο Χόλυγουντ.

Η ταινία «Kinds of Kindness» σηματοδοτείται από την επιστροφή σε έναν πιο ερμητικό κινηματογράφο, με σκηνές σεξ και βίας. Αλλά το να γυρίζει τέτοιου είδους σκηνές δεν ενοχλεί την Έμα Στόουν. «Νιώθω εξαιρετικά άνετα» στα πλατό του Γιώργου Λάνθιμου, «έχω την εντύπωση ότι μπορώ να κάνω τα πάντα μαζί του», δήλωσε η ηθοποιός. «Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη».