Skip to main content

Ο Τραμπ απαιτεί από τον Μπάιντεν να κάνει τεστ ανίχνευσης «ουσιών» πριν από το debate

(Morry Gash/REUTERS)

O Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε διατυπώσει παρόμοιες κατηγορίες για την Χίλαρι Κλίντον κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης «ουσιών» πριν από το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ στα τέλη Ιουνίου.

«Δεν θέλω να φτάσει εκεί όπως έκανε στο State of the Union, όπου πετούσε ψηλά σαν χαρταετός», είπε ο Τραμπ σε εκδήλωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Σεν Πολ της Μινεσότα.

Ο Τραμπ έχει ήδη υποστηρίξει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις του ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν φέρεται να ήταν υπό την επήρεια ουσιών σε διάφορες εκδηλώσεις. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν έχει ακόμη παράσχει κανένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς του. Είχε ήδη κάνει παρόμοιες κατηγορίες για την Χίλαρι Κλίντον κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Ο Μπάιντεν, που δεν έχει ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Τραμπ, προκάλεσε τον Τραμπ σε δύο τηλεοπτικές μονομαχίες και εκείνος δέχτηκε αμέσως την πρόκληση.

Το CNN ανακοίνωσε ότι πρώτη τηλεμαχία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου στην πόλη της Ατλάντα, στην Τζόρτζια. Οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν επίσης σε ένα δεύτερο debate στις 10 Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr