Ν. Φίλης: Η Κίρκη της εξουσίας δεν θα μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 21:45
UPD:21:46
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει ξανά την καρδιά των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, προβάλλοντας το έργο του, χωρίς να πέσει στην παγίδα της οξύτητας που στήνει η Ν.Δ. τόνισε ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, συμπληρώνοντας ότι η Κίρκη της εξουσίας δεν θα μεταμορφώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με πολιτικό σχεδιασμό για εκλογές το Φθινόπωρο του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη που μίλησε σε εκδήλωση της Ν.Ε. Ιωαννίνων του κόμματος για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο ΣΥΡΙΖΑ ανασυντάσσεται, ο κόσμος της Αριστεράς συσπειρώνεται, η μεγάλη πλειοψηφία των «από κάτω» δεν έχει μιλήσει ακόμη και θα το κάνει με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές λέγοντας «όχι» στην παλινόρθωση της Δεξιάς.

«Η μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία σταθεροποιείται και επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης, είναι πρωταρχικός στόχος για την κυβερνητική προσπάθεια», τόνισε και αναρωτήθηκε:

«Τι θα συνέβαινε αν περνούσε ο εκβιασμός της Ν.Δ. και του Καμένου για να πέσει η κυβέρνηση; Θα αφήνονταν στο έλεος των πλειστηριασμών χιλιάδες δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια για την πρώτη κατοικία τους, δεν θα προχωρούσε η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, θα ακυρώνονταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα ματαιωνόταν η επιδότηση ενοικίου για χιλιάδες νοικοκυριά, και δεν θα προχωρούσαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ότι έγιναν φανερά τα δύο αντικρουόμενα σχέδια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Αφενός, εκείνο της συνταγματοποίησης του νεοφιλελευθερισμού και αφετέρου εκείνο της επανίδρυσης του κοινωνικού κράτους και της διεύρυνσης της δημοκρατίας.

«Καθώς βγαίνουμε από τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, η νέα διαιρετική τομή στην κοινωνία βρίσκεται ανάμεσα στο νεοφιλελευθερισμό και το κοινωνικό κράτος, όπως παλαιότερα ήταν η τομή δεξιά-αντιδεξιά» σημείωσε ο κ. Φίλης, διευκρινίζοντας ότι συγκροτούνται  δυο αντικρουόμενα μπλοκ εξουσίας. «Ένα με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με άλλες ευαισθησίες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και ένα δεύτερο με βάση τη Ν.Δ., που ολοένα πηγαίνει προς την ακροδεξιά».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή