Θύμα δολοφονίας ο Τζέιμς Μπράουν;

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 21:41
UPD:21:41
A- A A+

Μια νέα έρευνα του CNN επιχειρεί να διακριβώσει αν ο θρύλος της funk, r&b και soul, Τζέιμς Μπράουν δολοφονήθηκε.

Ο Τζέιμς Μπράουν πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων το 2006, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο Emory Crawford Long της Ατλάντα λόγω πνευμονίας.

Ωστόσο, η νέα έρευνα υποδηλώνει ότι ο τραγουδιστής μπορεί να μην έχει πεθάνει από φυσικά αίτια. Στο πλαίσιο της έρευνας, έχουν δώσει συνεντεύξεις περίπου 140 άτομα και εξετάζονται δεκάδες χιλιάδες σελίδες αστυνομικών και δικαστικών αρχείων. Οι αναλύσεις ιατροδικαστών και 1.300 σελίδων γραπτών μηνυμάτων αποτελούν, επίσης, μέρος της έρευνας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα ξεκίνησε το 2017, όταν ένας δημοσιογράφος του CNN ήρθε σε επαφή με μία τραγουδίστρια σε τσίρκο, η οποία δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι είχε πληροφορίες γύρω από τον θάνατο του Μπράουν. Η Ζακ Χολάντερ  αποκάλυψε, αργότερα, ότι η ίδια και ο Μπράουν είχαν συνεργαστεί τη δεκαετία του ’80, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι τη βίασε το 1988.

Ο Τζέιμς Μπράουν δεν διώχθηκε ποτέ για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά η Χολάντερ υποστήριξε ότι φύλαξε έγγραφα, κασέτες και περισσότερες αποδείξεις για τον τραγουδιστή και τους συνεργάτες του. Η Χολάντερ υποβλήθηκε, επίσης, σε τεστ «πολυγράφου» (ανιχνευτή ψεύδους) από έναν πρώην πράκτορα του FBI το 1995, σχετικά με τις κατηγορίες.

Σημαντική στην έρευνα είναι η συμβολή του δρς Μάρβιν Κρόφορντ, ο οποίος υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Μπράουν στο νοσοκομείο της Ατλάντα, όπου πέθανε. Ο γιατρός υποστηρίζει ότι «είχε πάντα υποψίες για δολοφονία».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή