Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 14:53
UPD:22:35
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για τρίτη συνεχή ημέρα δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία σε διάφορες περιοχές σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής,

 • Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον δήμο Μαραθώνα. Δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 • Στον δήμο Ωρωπού:

- Αυλώνας: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ.

- Αφίδνες: Όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση», μετά από τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του δήμου, θα λειτουργήσουν κανονικά.

- Κάλαμος και Άγιοι Απόστολοι: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

- Καπανδρίτι και Πολυδένδρι: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

- Μαλακάσα: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο παιδικός σταθμός στο Μήλεσι θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ.

- Μαρκόπουλο: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά.

- Νέα Παλάτια και Σκάλα Ωρωπού: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων θα παραμείνει κλειστό, λόγω κτηριακού τεχνικού προβλήματος.

 • Στον δήμο Κηφισιάς η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών θα είναι στις 10.00 π.μ.

Στην υπόλοιπη χώρα

Ανάλογη εικόνα και εκτός Λεκανοπεδίου την Πέμπτη. 

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό:

 • Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Βόλβης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Θέρμης.
 • Ο δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι Πέμπτη και Παρασκευή θα μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοιχτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.
 • Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους δήμους Κιλκίς, Βέροιας, Κατερίνης και Έδεσσας. Στην Έδεσσα, λόγω της μικρής προσέλευσης παιδιών, θα λειτουργήσει μόνο ο δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός, με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.
 • Στον δήμο Αριστοτέλη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΚΔΑΠ, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στις δημοτικές ενότητες Μ. Παναγίας, Αρναίας και Σταγείρων-Ακάνθου, εκτός από τις σχολικές μονάδες της Ιερισσού, Ν. Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής (ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο) που θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Στην Ηλεία, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δημοτικών ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και της τοπικής κοινότητας Κούμανι. Επίσης, κλειστό θα είναι και το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων.
 • Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας.
 • Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τόσο στην Κοζάνη, όσο και την Φλώρινα, αποφάσισε την αναστολή για τις 10 Ιανουαρίου 2019, της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος. 
 • Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ιωαννιτών, όπου δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους προληπτικούς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή