Ηράκλειο: Σύλληψη 28χρονου για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 19:59
UPD:20:15
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προχώρησαν, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, ο 28χρονος εντοπίστηκε να εξέρχεται από οικία στην περιοχή του Ηρακλείου, την οποία όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποιούσε ως αποθήκη και να τοποθετεί ύποπτες πλαστικές σακούλες σε δίκυκλο.

HCG.GR

Κατά τη διενέργεια ελέγχου στις σακούλες βρέθηκαν 100 πακέτα τσιγάρων και 17 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη, στερούμενα ένσημης ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία-αποθήκη, παρουσία δικαστικής λειτουργού, βρέθηκαν 1100 πακέτα τσιγάρων και 410 συσκευασίες καπνού, ενώ στην οικία του 28χρονου βρέθηκαν ακόμη 42 πακέτα τσιγάρων και 14 συσκευασίες καπνού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 1.242 πακέτα τσιγάρων, 441 συσκευασίες καπνού, το δίκυκλο όχημα, ενώ κατόπιν ενημέρωσης από το Τελωνείο Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 10.505,24 ευρώ.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή