Πληγέντες και συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι καλεί η εισαγγελέας του Α.Π.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 19:33
UPD:19:37
Eurokinissi
A- A A+

Τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και συγγενείς θυμάτων καλεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για να τους ενημερώσει προσωπικά σχετικά με τη βούληση της Εισαγγελίας για την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο σάιτ του Αρείου Πάγου τονίζεται: «Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018,

Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους».

Η πρόσκληση της κ. Δημητρίου έρχεται λίγες μέρες μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή παραγγελία της προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο, να συμπεριληφθεί στη δικογραφία και το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για πειθαρχικές ευθύνες.

Με αυτή την παραγγελία θεωρήθηκε ότι φρενάρει η έρευνα για τις ευθύνες στο Μάτι, η οποία βρισκόταν στο στάδιο αποστολής κλήσεων προς υπόπτους, μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα.

Σε νεότερη παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διευκρίνιζε ότι η έρευνα για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών συνεχίζεται κανονικά, καλώντας τον κ. Ζαγοραίο, ο οποίος έχει προαχθεί στο Εφετείο, να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή