Άρχισε η υλοτόμηση στα καμένα της Λ. Μαραθώνος

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 19:28
UPD:19:36
INTIME NEWS/INTIMEnews / INTIMEsports
A- A A+

Η υλοτόμηση και απομάκρυνση των καμένων δέντρων στην απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνος άρχισε σήμερα, για λόγους επικινδυνότητας κι αποφυγής ατυχημάτων. Την υλοτόμηση κάνει ο  Δασικός Συνεταιρισμός Στενής Ευβοίας.

Σήμερα, κλιμάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελούμενο από τον γενικό διευθυντή Δασών και τον διευθυντή Προστασίας Δασών, μαζί με τον δασάρχη Πεντέλης, επισκέφθηκαν την καμένη περιοχή των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα. 

Ακολούθησε συνάντηση  στο δημαρχείο Ραφήνας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και στη συνέχεια το κλιμάκιο μετέβη στη Λ. Μαραθώνος. 

Επίσης, υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για τη διαδικασία υλοτόμησης και επέκτασής της στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας και για τη διευθέτησή τους με υλοτόμηση των καμένων δέντρων εντός της κοίτης και τη δημιουργία κορμοδεμάτων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. 

Ταυτόχρονα, κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, κατά την οποία εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στη συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπαζών από τα κατεστραμμένα κτήρια.

Ήδη, σε συνεργασία με τους πυρόπληκτους δήμους και τους συναρμόδιους φορείς δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που είναι πιθανό να προκύψουν.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή