Γερμανία: Ισόβια στη νεοναζί Μπεάτε Τσέπε

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 12:48
UPD:14:23
REUTERS/MICHAELA REHLE

Η Τσέπε, 43 ετών σήμερα, καταδικάστηκε για συμμετοχή στην οργάνωση. Αναμένεται να περάσει στη φυλακή περίπου 15 χρόνια, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους συγγενείς των θυμάτων. 

A- A A+

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Μπεάτε Τσέπε, μέλος της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα (NSU), για τη δολοφονία 10 ανθρώπων την περίοδο 2000 - 2007, δύο βομβιστικές επιθέσεις, δεκάδες απόπειρες δολοφονίας και ληστεία. Στα θύματα περιλαμβάνονταν οκτώ Τούρκοι μετανάστες, ένας Έλληνας και μία Γερμανίδα αστυνομικός.

Η Τσέπε, 43 ετών σήμερα, καταδικάστηκε για συμμετοχή στην οργάνωση. Αναμένεται να περάσει στη φυλακή περίπου 15 χρόνια, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους συγγενείς των θυμάτων. Ένας ακόμη συνεργός της κρίθηκε επίσης ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με την κατηγορία ότι παρείχε στην οργάνωση τα όπλα με τα οποία διαπράχθηκαν όλες οι δολοφονίες.

EURONEWS

Η απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου βάζει τέλος σε μία από τις πιο σημαντικές δίκες στη μεταπολεμική Ιστορία της Γερμανίας. Πρόκειται για μία από τις πλέον περίπλοκες δίκες, η οποία διήρκεσε πέντε χρόνια και στην οποία κατέθεσαν εκατοντάδες μάρτυρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Deutsche Welle

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή