Αλ. Τσίπρας: Αναστέλλεται η αύξηση ΦΠΑ στα πέντε νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 17:34
UPD:19:06
INTIME NEWS/ΛΕΓΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε είναι μία πρωτοβουλία που έχει πάρει από την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα. «Είχα θέσει ανάγκη να μην προχωρήσει η αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, στο βάρος που σηκώνουν».

Τα πέντε νησιά αυτά είναι: Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κώς, Λέρος

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «χθες καταλήξαμε στον τρόπο, που θα γίνει η αναστολή. Στις τεχνικές λεπτομέρειες και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα εφαρμοστεί άμεσα».

«Η αναστολή θα αναιρεί την άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Ηταν δίκαιη επιλογή και έγινε πράξη», υπογράμμισε.

Τέλος, ερωτηθείς για το διάστημα το οποίο δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ ο πρωθυπουργός τόνισε: «για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και για όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός. Θα διαρκέσουν και τα δύο πολύ και δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, για την απόφαση αναίρεσης της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. 

Επιπλέον, την ενημέρωσε για την απόφαση διπλασιασμού των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά του Αιγαίου στο προσεχές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή