Ο Πουτζντεμόν κατέβαλε την εγγύηση που είχε οριστεί και μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 13:35
UPD:16:04
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Την εγγύηση ύψους 75.000 ευρώ κατέβαλε ο Κάρλες Πουτζντεμόν, σύμφωνα με ανακοίνωση γερμανού εισαγγελέα και όπως είπε μπορεί να αποφυλακισθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως ο τέως Καταλανός πρόεδρος είχε συλληφθεί αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά αφού διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.

Την Πέμπτη, γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση κι υπό περιοριστικούς όρους του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και επισήμανε ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης, όπως αξιώνει η Μαδρίτη.

EURONEWS

Η Γερμανία θα ήθελε οι βουλευτές της περιφερειακής Βουλής της Καταλονίας να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης καθότι μόνο τότε θα μπορέσει να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση μεταξύ της ισπανικής επαρχίας και της κυβέρνησης της Μαδρίτης που ξεκίνησε μετά το περυσινό ανεπίσημο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο ρόλο στη δικαστική υπόθεση με την πιθανή έκδοση του τέως καταλανού προέδρου Κάρλες Πουτζντεμόν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή