Κυρ. Μητσοτάκης: Ανικανότητα της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 20:07
UPD:09/03/2018 00:23
SOOC/Nikos Libertas

Να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας «για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, όπως συμβαίνει σήμερα με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών που έχουν διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα», κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης του κόμματός του για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη στον τομέα του φαρμάκου, έκανε λόγο για ανικανότητα της κυβέρνησης σε όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. «Αυτό δείξατε από το θέμα των Σκοπίων μέχρι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», συμπλήρωσε.

«Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών»

Αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η κράτησή τους στην Τουρκία «είναι απαράδεκτη και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Αισθάνεστε ακόμη ευχαριστημένος με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα;», διερωτήθηκε και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι άφησε να επικρατήσει ένα κλίμα εφησυχασμού, ενώ όπως είπε, η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται συνεχώς.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει τις αιτιάσεις του κ. Ερντογάν, ότι σε τηλεφωνική τους επικοινωνία του είχε υποσχεθεί την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «είμαστε φιλειρηνικός λαός αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κανέναν σαν αδυναμία» και υπογράμμισε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής Γης».

«Επιπόλαιος ο Πρωθυπουργός»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα και κατά τη δευτερολογία του. Κατηγόρησε, δε, τον Πρωθυπουργό πως δίχασε τον ελληνικό λαό. «Κατηγορήσατε τον ελληνικό λαό που διαμαρτυρήθηκε για το μακεδονικο ως φασίστες και όχλο», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό επιπόλαιο και τον κατηγόρησε πως επιλέγει να συμπορευθεί «με έναν άνθρωπο που είναι, σήμερα, απών και δεν σας ενώνει τίποτα ιδεολογικά παρά μόνο η αγάπη για την καρέκλα», εννοώντας τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή