Πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ η αξία της κοκαΐνης στο διαμέρισμα της Βάρκιζας

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 12:02
UPD:12:36
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος ο δράστης είχε κρύψει συνολικά 135 κιλά κοκαΐνης, ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι ο 33χρονος είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος που έχει διακινήσει πολύ μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

A- A A+

Ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ η συνολική αξία της κοκαΐνης, πολύ καλής ποιότητας, σύμφωνα με την Αστυνομία, που είχε στην κατοχή του ο 33χρονος Σερβοκροάτης, ο οποίος συνελήφθη, το απόγευμα του Σαββάτου στη Βάρκιζα.

Η σύλληψή του έγινε μετά από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε πολυτελές διαμέρισμα στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Σε διάφορα σημεία του διαμερίσματος ο δράστης είχε κρύψει πάνω από 136 κιλά κοκαΐνης, ενώ η Αστυνομία εκτιμά ότι ο 33χρονος είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος που έχει διακινήσει πολύ μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Μεγάλο μέρος της κοκαΐνης που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του αλλοδαπού με το όνομα «Μάρτιν», επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες, να διακινηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες και το υπόλοιπο στην Ελλάδα και ειδικότερα σε χρήστες με «γερό πορτοφόλι».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συγκεκριμένα, στο διαμέρισμα, το οποίο ο 33χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης - φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 124 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

Κατασχέθηκαν επίσης:

  • το χρηματικό ποσό των -12.830- ευρώ και -3- δολαρίων ΗΠΑ,
  • ΙΧΕ αυτοκίνητο και ποδήλατο,
  • τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • δύο (2) θερμοσυγκολητές και
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Στην υπόθεση θεωρείται ότι εμπλέκεται και ένας 35χρονος Σέρβος ως συνεργός του συλληφθέντος, ο οποίος αναζητείται.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή