Ερευνα για απάτη σε βάρος του ΟΓΑ

Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2006 20:51
A- A A+

Από το έτος 2005 μέχρι και σήμερα, αντιπρόσωποι προμηθεύτριας εταιρείας ορθοπεδικών ειδών και μέσων παροδικής χρήσης, οι οποίοι είναι πρώην εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κυκλοφορούν στο συγκεκριμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα και «αναλαμβάνουν», με αμφιβόλου γνησιότητας εξουσιοδοτήσεις των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, την κατ' επανάληψιν χορήγηση των ανωτέρω αναφερόμενων ειδών.

Η διαδικασία πραγματοποιείται εν αγνοία των ασφαλισμένων, οι οποίοι, κατά κανόνα, δεν εξετάζονται από τους θεράποντες ιατρούς. Ενδεικτικά:

- Στην ίδια ασφαλισμένη χορηγήθηκαν τα ίδια ακριβώς ορθοπεδικά είδη (αναπηρικό αμαξίδιο, αερόστρωμα) για δύο συνεχόμενους μήνες.

- Στις 31-3-2006 θεωρήθηκε το γνήσιο της υπογραφής ασφαλισμένης, για την οποία ο Οργανισμός έχει χρεωθεί με δαπάνες ιατρικών ειδών, ενώ αυτή είχε αποβιώσει στις 26-3-2006.

Ο Διοικητής του OΓΑ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος έδωσε εντολή να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων της συγκεκριμένης έρευνας, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου, ενώ για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών, εφόσον αυτές διαπιστωθούν, το πόρισμα των ελεγκτών, όταν ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή