Τραμπ: Η Ισπανία πρέπει να παραμείνει ενωμένη

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 06:18
UPD:09:47
REUTERS/JONATHAN ERNST

«Πιστεύω ότι η Ισπανία είναι μια μεγάλη χώρα και πρέπει να παραμείνει ενωμένη» επισήμανε ο Τραμπ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

A- A A+

Η Ισπανία «πρέπει να παραμείνει ενωμένη» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ημέρες πριν από το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

«Πιστεύω ότι η Ισπανία είναι μια μεγάλη χώρα και πρέπει να παραμείνει ενωμένη» επισήμανε ο Τραμπ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι.

EURONEWS

«Οι πολίτες της Καταλονίας μιλούν εδώ και καιρό. Εάν είχατε συγκεκριμένους αριθμούς και δημοσκοπήσεις, θα βλέπατε ότι λατρεύουν τη χώρα τους. Λατρεύουν την Ισπανία. Και δεν θα φύγουν» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πιστεύω πραγματικά ότι ο λαός της Καταλονίας θα επιλέξει να παραμείνει στην Ισπανία» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι θα ήταν ανόητο να μην το κάνουν. Πρέπει να παραμείνουν σε μια μεγάλη χώρα, φανταστική, με μια πραγματική ιστορία», κατέληξε ο Τραμπ.

O Ραχόι από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση για «επιστροφή στη λογική» στην Καταλονία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή