Πολύπτυχες «Πορείες» με ιλιγγιώδεις ταχύτητες

Έκθεση της Μάτως Ιωαννίδου, στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 09:00
UPD:20:36
Picasa

Με μοναδικό προορισμό τη συνάντηση με τον Άλλον, πορείες μοναχικές, όπου απουσιάζει η ανθρώπινη φιγούρα και πρωταγωνιστούν οι δρόμοι, αλλά και πορείες - καραβάνια ανθρώπων που μας ακινητοποιούν με το βλέμμα τους, συνθέτουν την ατομική έκθεση της εικαστικού Μάτως Ιωαννίδου, με τίτλο «Πορείες».

Σε επιμέλεια της Μαρίας Ξυπολοπούλου, η έκθεση παρουσιάζεται έως τις 22 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο, στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, έναν χώρο που, τα τελευταία χρόνια, δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. 

Βίαια περάσματα από το σκοτάδι στο φως

Έχοντας σπουδάσει γαλλική φιλολογία και θεατρολογία (Σορβόννη) και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, η Μάτω Ιωαννίδου, στην έκθεση «Πορείες», αποπειράται να αποδώσει την κίνηση και τη ρευστότητα της εποχής, μέσα από έργα με σινική, λάδια και μικτές τεχνικές.

Όπως η ίδια σημειώνει: «Όλα σε κίνηση, μεταβατική εποχή με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Έργα πολύπτυχα που διαστέλλονται, με γρήγορες χειρονομίες, πυκνώματα και αραιώσεις του υλικού, μελάνια με λάδι: βίαια περάσματα από το σκοτάδι στο φως. Τα πρόσωπα μόνο ξεφεύγουν: λεπτοί χειρισμοί με πενάκι, για τη μέγιστη, κατά το δυνατόν, ακρίβεια στην έκφραση».

Πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Πατησίων 44 - Αθήνα, τηλ.: 213 2144817. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 13:00 - 20:00, Τρίτη - Κυριακή: 8:00 - 20:00.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή