Γαλλία: «Κόμμα του χρήματος» χαρακτήρισε τους αντιπάλους του ο Αμόν

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017 20:21
UPD:22:04
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Αμόν, προσπάθησε να δώσει νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του, καθώς την τελευταία περίοδο βρίσκεται σταθερά στην τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

A- A A+

Για «κόμμα του χρήματος» έκανε σήμερα λόγο ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε έναν μήνα στη Γαλλία, Μπενουά Αμόν, αναφερόμενος στους κυριότερους αντιπάλους του, τον πρώην υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, τον υποψήφιο της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και τη Μαρίν Λεπέν.

«Το κόμμα του χρήματος έχει υπερβολικά πολλούς υποψηφίους σε αυτές τις εκλογές. Αυτό το κόμμα του χρήματος έχει πολλά ονόματα, πολλά πρόσωπα, ακόμη και πολλά κόμματα», είπε.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Αμόν, προσπάθησε να δώσει νέα ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του, καθώς την τελευταία περίοδο βρίσκεται σταθερά στην τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. «Όλα αρχίζουν σήμερα, όλα αρχίζουν με εσάς, όλα αρχίζουν από εσάς», είπε, φανερά συγκινημένος, στους 20.000 υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν.

EURONEWS

Ο Αμόν ζήτησε από το πλήθος να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας. Έκανε επίσης πολλές ιστορικές αναφορές, επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της διεθνούς κατάστασης και παρουσίασε «το όραμά του για τη Δημοκρατία και τη Γαλλία».

Απέναντι στη δεξιά και την ακροδεξιά ο Αμόν υπερασπίστηκε μια Γαλλία «ανοιχτή, γενναιόδωρη, αλληλέγγυα, καινοτόμα». Χλεύασε τη λεγόμενη «ρήτρα Μολιέρου» με την οποία επιβάλλεται στους εργάτες στα δημόσια έργα να μιλούν γαλλικά και είπε ότι πρόκειται για μια «πρόταση της δεξιάς» την οποία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ έχει χαρακτηρίσει «υποκριτική». «Και όλα αυτά για να γίνουμε αρεστοί σε ποιον; Στη Μαρίν Λεπέν», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του ο Αμόν επανέλαβε επίσης ορισμένα από τα κυριότερα σημεία του πολιτικού προγράμματός του, όπως είναι η εφαρμογή του καθολικού εισοδήματος που «συμφιλιώνει» τον άνεργο με τον εργαζόμενο και η νομιμοποίηση της κάνναβης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή