Επεισόδιο στη Βουλή με φόντο το ν/σ για την ίση μεταχείριση

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 15:15
UPD:15:52
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης (φωτογραφία αρχείου)

Το ερώτημα του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη αν μπορεί ένας γκέι ή ένας τρανσέξουαλ να είναι μπέιμπι-σίτερ ή δάσκαλος, προκάλεσε επεισόδιο με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη. Ο τελευταίος απάντησε θετικά στο ερώτημα και εμμέσως ο Κ. Κατσίκης του αμφισβήτησε το IQ του.

«Οι ευρύνοες συντάκτες του νομοσχεδίου μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της πρώτης δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος; Έχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Δεν ξέρω, ρωτάω. Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ; Δεν ξέρω, ρωτάω», είπε ο Κ. Κατσίκης και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μάριος Γεωργιάδης: Γιατί να μην είναι;

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ορίστε; Ποιος το λέει;

Μάριος Γεωργιάδης: Εγώ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Λέτε γιατί να μην είναι.

Κύριε Γεωργιάδη, όταν θα έρθετε να μιλήσετε, θα σας ανταποδώσω αυτό που μου κάνατε, όταν μιλούσατε για εργασιακό μεσαίωνα, θα σας περιμένω να τοποθετηθείτε και να αποδείξετε εσείς, ο ίδιος, γιατί πρέπει να είναι παιδαγωγός και μπέιμπι-σιτερ αυτοί που ανέφερα.

Μάριος Γεωργιάδης: Μιλάτε για δικαιώματα. Τι είναι αυτά που λέτε;

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Κύριοι συνάδελφοι, λέτε γιατί να μην είναι. Θα το πείτε εσείς, κύριοι συνάδελφοι, γιατί πρέπει να είναι.

Μάριος Γεωργιάδης: Γιατί να μην είναι;

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Λοιπόν, το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί να μην είναι, με κάνει να σας γνωρίζω καλύτερα και να πιστεύω και να εκτιμώ σε μια κλίμακα αξιοσύνης και το δικό σας IQ.

Κύριοι συνάδελφοι, οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές.

Μάριος Γεωργιάδης: Παρακαλώ να ανακαλέσετε. Να ανακαλέσετε, όσον αφορά το IQ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Έχω δικαίωμα να κάνω εκτιμήσεις, κύριε. Δεν σας έβρισα. Έχω δικαίωμα να κάνω εκτιμήσεις.

Προεδρεύων (Γιώργος Βαρεμένος): Παρακαλώ!

Κύριε Κατσίκη, τώρα η αναφορά στο IQ…

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου, με διακόπτει συνεχώς και ζητάει εξηγήσεις.!

Μάριος Γεωργιάδης: Δεν σας έχω διακόψει ποτέ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ναι, τώρα, γιατί το κάνετε;

Μάριος Γεωργιάδης: Είναι η πρώτη φορά.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ωραία, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Και υπάρχει και η πρώτη φορά σε απάντηση, κύριε Γεωργιάδη Μάριε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, …

Μάριος Γεωργιάδης: Παρακαλώ να ανακαλέσετε, όσον αφορά το IQ.

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Δεν ανακαλώ τίποτα. Ελάτε εδώ να τα πείτε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφωνούν και θα καταψηφίσουν τα άρθρα 1 έως 4 του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνη για την ίση μεταχείριση στην εργασία θεωρώντας ότι με τις διατάξεις του «εξισώνεται πλήρως το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών με τους προβλεπόμενους στον Αστικό Κώδικα τύπους γάμου, τον πολιτικό και τον θρησκευτικό γάμο, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ αυτούς. Δηλαδή, ανοίγει ο δρόμος στην αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών σε εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, κληρονομικά και φορολογικά ζητήματα που μέχρι στιγμής εξαιρούνταν από το υπάρχον νομικό καθεστώς. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ξανά ότι οι ενστάσεις μας αφορούν μόνο το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών».

Έμμεση απάντηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Έμμεση απάντηση στις αναφορές του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη για τρανσέξουαλ και γκέι μπέιμπι-σίτερ και δασκάλους έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης θυμίζοντας το παράδειγμα του Έρνστ Ρεμ που ήταν ναζί και ομοφυλόφιλος, ενώ έκανε επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους.

«Να συζητήσουμε για όλα χωρίς πάθη» είπε ο Χρ. Καραγιαννίδης και πρόσθεσε: «προφανώς δεν επιλέγονται οι άνθρωποι για μπέιμπι-σίτερ ή κούριερ σε σχέση με την σεξουαλική τους ταυτότητα».

«Οι άνθρωποι της κλειστής κοινωνίας κοσμικοποιούν το δικό τους πρότυπο και όσοι δεν εντάσσονται σε αυτό τους θεωρούν ανώμαλους. Και τότε περνάς στον κύκλο του μίσους, του ρατσισμού και της δικαιολόγησης επιθέσεων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Υποκρισία να είσαι το πρωί με κουστούμι και γραβάτα και το βράδυ να είσαι αυτό που δεν μπορείς», τόνισε ο Χρ. Καραγιαννίδης και συνέχισε: «έχει όνομα αυτό. Ερνστ Ρεμ λέγεται. Ήταν ο επικεφαλής των ταγμάτων ασφαλείας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή