Σχέδιο απόφασης για το Χαλέπι υπέβαλε στο Σ.Α. του ΟΗΕ η Ρωσία

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 10:42
UPD:13:01
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Διπλωμάτες που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι είναι μάλλον απίθανο να υποστηρίξουν την πρόταση της Ρωσίας (φωτ. αρχείου).

Nα εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να διαχωριστούν οι μετριοπαθείς δυνάμεις από τους τρομοκράτες στο Χαλέπι ζητεί η Ρωσία από τις χώρες που ασκούν επιρροή σε ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με προσχέδιο απόφασης που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι το προσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο, ζητεί ακόμη από όλες τις πλευρές να εμποδίσουν υλική και χρηματική βοήθεια να φτάσει σε ομάδες τις οποίες το ΣΑ έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Ρωσία άσκησε βέτο σε προσχέδιο απόφασης που είχε υποβάλει η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή των βομβαρδισμών από τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία εναντίον των συνοικιών στο ανατολικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Διπλωμάτες οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι είναι μάλλον απίθανο να υποστηρίξουν την πρόταση της Ρωσίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή