Μίλτος Πασχαλίδης: «Είμαι καταδικασμένος να είμαι αισιόδοξος…»

Ο τραγουδοποιός μιλά με αφορμή την περιοδεία του στην Ελλάδα
Τρίτη, 31 Μαΐου 2016 11:40
Yiannis Margetousakis
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μίλτος Πασχαλίδης ενώνει τις δυνάμεις του με τον συνθέτη και μουσικό Θάνο Μικρούτσικο, για να συναντήσουν όλους τους «νέους» ανθρώπους κάθε ηλικίας, και μας μιλά για τις καλοκαιρινές τους συναυλίες.

Βάζοντας στις αποσκευές τους τραγούδια κοινού αισθήματος που αγαπήθηκαν και έγιναν διαχρονικά, οι δύο καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από το Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ.

Σε πείσμα των καιρών, ο Μίλτος Πασχαλίδης, με την εκλεκτή συντροφιά του Θάνου Μικρούτσικου, θα ξορκίσει το κακό μέσα από τη μουσική, και μιλά για αυτές τις συναυλίες και για την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα παρουσιάσετε στις συναυλίες σας με τον Θάνο Μικρούτσικο;

Θα παρουσιάσουμε τραγούδια, κυρίως, από τη δισκογραφία μας. Συγκεκριμένα, ο καθένας έχει διαλέξει αυτά, που αγαπάει ιδιαίτερα στη δισκογραφία του άλλου!

YIANNIS MARGETOUSAKIS
Πώς προέκυψε αυτή η σκηνική σύμπραξη;

Είναι η δεύτερη φορά, που συνεργαζόμαστε για μεγάλο διάστημα. Πρώτη φορά ήταν το 2008, που είχαμε κάνει ολόκληρη σεζόν μαζί.  Έχουμε βαθιά αγάπη και εκτίμηση ο ένας για τον άλλον, εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Μοιραίο είναι, κατά καιρούς, να παίζουμε και παρέα.

Τι θαυμάζετε ιδιαίτερα στον Θάνο Μικρούτσικο;

Θαυμάζω την ακρίβειά του στο πώς γράφει μουσική, τον επαγγελματισμό του και το ότι διατηρεί ακέραιη την αθωότητα και την παιδικότητά του, όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή.

Τι πιστεύετε ότι θαυμάζει εκείνος σε εσάς;

Το ότι έχω ζήσει 20 χρόνια στην Κρήτη, και, τώρα, αυτός κάνει εκεί τις διακοπές του. Βασικά, αυτό είναι που ζηλεύει!

YIANNIS MARGETOUSAKIS
Η σημερινή Ελλάδα πώς φαντάζει στα μάτια, την ψυχή και το μυαλό σας; 

Τη σημερινή Ελλάδα τη βλέπω αμήχανη, ταραγμένη και μελαγχολική. Εύχομαι όχι και παραιτημένη.

Ποιες «κακές συνήθειες» μάς έφεραν σε αυτό το μελανό σημείο;

Πολλές. Ίσως, η κυριότερη είναι ότι δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε εδώ και 50 χρόνια, η έλλειψη αλληλεγγύης και ο ωχαδερφισμός.

Βλέπετε αίσιους οιωνούς για το μέλλον;

Είμαι καταδικασμένος να είμαι αισιόδοξος, γιατί είμαι πατέρας. Δεν είμαι, όμως, προφήτης, ούτε ο Νοστράδαμος, για να σας πω ποιοι είναι οι θετικοί οιωνοί. Θα σας πω, όμως, μια μαντινάδα του Αποστολάκη, η οποία πιστεύω ότι αποτυπώνει απόλυτα αυτό, που ζούμε σε αυτήν τη χώρα: «Θεέ μου, πόσο παράξενοι είναι οι δικοί μας τόποι, θλιμμένα τα τραγούδια μας και γελαστοί ανθρώποι».

YIANNIS MARGETOUSAKIS

Μίλτος Πασχαλίδης - Θάνος Μικρούτσικος.

Πληροφορίες

Θέατρο Πέτρας: Νταμάρι Πετρούπολης. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 12 ευρώ, ταμείο: 14 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή