Κοινωνία
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 12:31

Παρέμβαση εισαγγελέα για σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη ζητεί πρώην ηθοποιός

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης αναμένει ο πρώην ηθοποιός, ο οποίος σε συνέντευξή του κατήγγειλε ότι όταν ήταν 19 χρόνων υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη.

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης αναμένει ο πρώην ηθοποιός, ο οποίος σε συνέντευξή του κατήγγειλε ότι όταν ήταν 19 χρόνων υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη.

Μέσω του συνηγόρου του, δηλώνει ότι "περιμένει από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά που έχει επιδείξει σε ανάλογες περιπτώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνει ότι θα κινηθεί εκείνος νομικά.

 Δήλωση δικηγόρου καταγγέλλοντα Γιάννη Βλάχου :

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.

Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι θα γίνει εάν δεν κινηθεί αυτεπαγγέλτως η εισαγγελία, δήλωσε:

«Αυτό θα το δούμε, επιφυλασσόμαστε εμείς να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει να επιδείξει η δικαιοσύνη ανάλογα, αντίστοιχα αντανακλαστικά με αυτά που έχει επιδείξει και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, οι οποίες όλες είναι ευρύτατου κοινωνικού ενδιαφέροντος».

Επιπλέον ο δικηγόρος του καταγγέλλοντα δηλώνει ότι ο εντολέας του δε θα αναφερθεί σε κανένα άλλο πρόσωπο παρά μόνο στον ίδιο και σε αυτά που υπέστη ο ίδιος.

Παράλληλα, ο καταγγέλλων μέσω του δικηγόρου του δηλώνει ότι όταν κληθεί από τις δικαστικές αρχές θα κατονομάσει τον σκηνοθέτη, τονίζοντας ότι η καταγγελία που έχει κάνει ο εντολέας του, δεν είναι ανώνυμη «καθώς  κάποιος που δίνει συνέντευξη, δίνει με το όνομά του. Η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη έχει όλα τα στοιχεία από τα οποία μπορεί η δικαιοσύνη αμέσως να τα πληροφορηθεί. Δεν είναι ανώνυμη καταγγελία, είναι επώνυμη με επιλογή του καταγγέλλοντα να μην δημοσιοποιήσει το όνομα και την εικόνα του αυτονοήτως, λόγω της βαθειάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που υπέστη».

naftemporiki.gr