Πολιτική
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 22:16

Κυρ. Μητσοτάκης: Είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος Πρωθυπουργός

«Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος Πρωθυπουργός», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. «Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος Πρωθυπουργός», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών.

«Βαρύ το τίμημα παραμονής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξουσία»

Επανέλαβε επίσης ότι «κάθε μέρα που περνάει, το τίμημα από την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξουσία είναι πολύ βαρύ».

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι υπάρχει «σκάνδαλο Siemens», καλώντας την κυβέρνηση «αν δεν της αρέσει ο συμβιβασμός που έχει επιτευχθεί, να τον καταργήσει». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανείς δεν του χάρισε τηλεφωνικό κέντρο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι ψεύδεται και ότι είναι «πιο παλιός από το παλιό».

«Όταν εγώ εργαζόμουν, εσείς κάνατε κομματικές ασκήσεις»

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «χυδαία» την αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Είπε επίσης ότι εκείνος εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ. με την ψήφο 450.000 πολιτών, ενώ όταν ο Πρωθυπουργός τον διέκοψε, του απάντησε «τον ενικό να τον χρησιμοποιείτε στους υπουργούς σας, όχι ψευτομαγκιές σε εμένα». 

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφέρθηκε στις σπουδές του, συγκρίνοντάς τες με αυτές του κ. Τσίπρα, ενώ επεσήμανε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως «όταν εγώ εργαζόμουν, εσείς κάνατε κομματικές ασκήσεις». «Εγώ όταν πήρα 3 πτυχία σε κορυφαία πανεπιστήμια εσείς θέλατε μια δεκαετία να τελειώσετε το Μετσόβιο. Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει;» είπε χαρακτηριστικά.

Σφοδρή ήταν η επίθεσή του στον κ.Τσίπρα για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός για το τον Κήρυκα Χανίων. «Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Το δάνειο έχει την προσωπική εγγύηση ενός τέως πρωθυπουργού και εμπράγματη εγγύηση ενός ακινήτου μεγάλης αξίας. Αλλού να ψάξετε θαλασσοδάνεια. Ψάξτε τα στον κ. Καλογρίτσα που έπαιρνε δάνεια από την Αττικής χωρίς καμία εγγύηση» είπε χαρακτηρίζοντας ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα ΜΜΕ την υπόθεση του Alter.

«Θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της πατρίδας»

«Μας ενδιαφέρει πώς θα επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της πατρίδας», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας εκ νέου τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές. Στάθηκε εξάλλου στην ανάγκη μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγή, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητη για την ανάταση της χώρας.