Skip to main content

Σκηνές από τον Άρη και την …Ταϊβάν στην Αθήνα

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Όλα αυτά στη χώρα, που παινεύεται για άλματα και οικονομικά θαύματα

«Τα μνημεία της Αθήνας θυμίζουν σκηνές από τον Άρη καθώς η σκόνη της Σαχάρας βάφει τον ελληνικό ουρανό πορτοκαλί», έγραφαν χθες βρετανικά και αμερικανικά μέσα. «Σαν παλιά φωτογραφία», σχολίαζαν οι χρήστες στα social media. Και το φόντο αυτό που έπαιζε ανάμεσα στο «απόκοσμο», το αποπνικτικό και το «παλιακό» ήταν σαν να σχολίαζε την πολιτική μας πραγματικότητα.

Βουλευτής γρονθοκόπησε άλλον βουλευτή, στο πλέον σοβαρό περιστατικό μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο από τη Μεταπολίτευση.

Δεύτερο θέμα στην επικαιρότητα το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές, το οποίο ήρθε να μας θυμίσει ότι το κατώφλι της ελληνικής Βουλής στις τελευταίες κάλπες πέρασε και ένα κόμμα, του οποίου οι βουλευτές διώκονται για εξαπάτηση εκλογέων και αλληλοκατηγορούνται για διασυνδέσεις με τη μαφία.

Το σφίξιμο στο στομάχι ερχόταν να συμπληρώσει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη. Μία εγκληματική οργάνωση 160 μελών δρούσε από το 2019 ανενόχλητη, υποκινώντας επεισόδια, τροφοδοτώντας χούλιγκαν με «πολεμοφόδια» και οργανώνοντας κομβόι θανάτου. Όλα αυτά την ώρα που τα ηγετικα στελέχη της εξασφάλιζαν διαπιστεύσεις, πουλούσαν εισιτήρια και προσκλήσεις και μοίραζαν «μεροκάματα». Τα όσα αποκαλύπτονται στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. σοκάρουν, αν και κανείς δεν μπορεί να διατείνεται ότι «έπεσε από τα σύννεφα».

Όλα αυτά στη χώρα, που παινεύεται για άλματα και οικονομικά θαύματα. Στη χώρα που κυνηγάει τη σύγκλιση με τους προηγμένους Ευρωπαίους σε επενδύσεις και εισοδήματα. Και που τελικά συγκλίνει επικίνδυνα με… Αλβανία, Σερβία, Ταϊβάν και Κορέα.