Skip to main content

Αλεξέι Ναβάλνι: Τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά, λέει ακτιβιστής

Πρόκειται για μια τεχνική που κάποτε διδασκόταν στην KGB, κατά τον ίδιο

Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν πιθανό να δολοφονήθηκε με γροθιά στην καρδιά, μια τεχνική που κάποτε διδάσκονταν στους πράκτορες των ειδικών δυνάμεων της KGB, αφού εκτέθηκε σε συνθήκες ψύχους για αρκετές ώρες, υποστήριξε ο Vladimir Osechkin.

Ο Osechkin, ιδρυτής της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων Gulagu.net, δήλωσε στους Times ότι οι μώλωπες που βρέθηκαν στο σώμα αντιφρονούντα Ναβάλνι συνάδουν με την τεχνική της «μιας γροθιάς», επικαλούμενος πηγή που εργάζεται στις φυλακές της Αρκτικής όπου ο Ναβάλνι πέθανε την Παρασκευή.

Το περιβάλλον του Ναβάλνι δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς. Η σύζυγός του, Γιούλια Ναβάλναγια θεωρέι ότι ο ίδιος δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ. Οι αναφορές για μώλωπες στο σώμα του παραμένουν επίσης ανεπιβεβαίωτες.

Η Ναβάλναγια, της οποίας ο λογαριασμός στο X μπλοκαρίστηκε και επανήλθε, απηύθυνε μήνυμα προς το Κρεμλίνο και τις ρωσικές αρχές ζητώντας να δοθεί η σορός του στην οικογένειά του, προκειμένου να ταφεί με αξιοπρέπεια.

 Σε ανάρτησή της, ανέφερε ότι δεν την ενδιαφέρουν τα σχόλια του «γραφείου Τύπου τον δολοφόνων». «Δώστε πίσω το σώμα του Αλεξέι και αφήστε τον να ταφεί με αξιοπρέπεια, μην εμποδίζετε τους ανθρώπους να τον αποχαιρετήσουν» πρόσθεσε.