Skip to main content

Χήρα Ναβάλνι: Δώστε τη σορό του, αφήστε τον να ταφεί με αξιοπρέπεια

Φωτ. REUTERS/Yves Herman/Pool

Η Γιούλια Ναβάλναγια ανέφερε ότι δεν την ενδιαφέρουν τα σχόλια του «γραφείου Τύπου τον δολοφόνων»

Μήνυμα προς το Κρεμλίνο και τις ρωσικές αρχές απηύθυνε η Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, ζητώντας να δοθεί η σορός του στην οικογένειά του, προκειμένου να ταφεί με αξιοπρέπεια.

Σε ανάρτησή της, ανέφερε ότι δεν την ενδιαφέρουν τα σχόλια του «γραφείου Τύπου τον δολοφόνων». «Δώστε πίσω το σώμα του Αλεξέι και αφήστε τον να ταφεί με αξιοπρέπεια, μην εμποδίζετε τους ανθρώπους να τον αποχαιρετήσουν» πρόσθεσε.

Κρεμλίνο: Αβάσιμες οι κατηγορίες ότι ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε με νόβιτσοκ

Αβάσιμες χαρακτήρισε νωρίτερα το Κρεμλίνο τις κατηγορίες της Γιούλια Ναβάλναγια, ότι ο σύζυγός της, Αλεξέι Ναβάλνι, δηλητηριάστηκε με νόβιτσοκ στη φυλακή, καθώς και ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατό του.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της τη Δευτέρα, η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι κρύβουν τη σορό του συζύγου της και ότι περιμένουν να εξαφανιστούν από τον οργανισμό του τα ίχνη του νευροπαραλυτικού παράγοντα νόβιτσοκ. «Κάπου σε μια φυλακή πέρα από τον Αρκτικό Κύκλο, ο Πούτιν δεν σκότωσε μόνο τον Αλεξέι Ναβάλνι ως άτομο, αλλά ήθελε να σκοτώσει την ελπίδα μας, την ελευθερία μας, το μέλλον μας» σημείωσε μεταξύ άλλων και δεσμεύθηκε να συνεχίσει το έργο του εκλιπόντος συζύγου της.

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δεν είδε το βίντεο της Ναβάλναγια

Σε δήλωσή του, σήμερα Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει παρακολουθήσει το βίντεο της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ερωτηθείς για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι οι κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι, είναι αβάσιμες και απεχθείς.

Η σορός του θα κρατηθεί για 2 εβδομάδες

Η οικογένεια του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε σε ρωσική φυλακή της Αρκτικής, φέρεται να ενημερώθηκε ότι το σώμα του θα κρατηθεί από τις αρχές για δύο εβδομάδες.

Η μητέρα του ενημερώθηκε ότι κρατείται η σορός για «χημική ανάλυση», δήλωσε εκπρόσωπος του Ναβάλνι. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται η σορός από τις ρωσικές αρχές, ενώ οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της έχουν επανειλημμένα διακοπεί.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξέι Ναβάλνι: Τι σημαίνει ο θάνατός του για τον Πούτιν, τη Ρωσία και τη Δύση