Κ. Μίχαλος: Όχι σε οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων - παροχών

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 14:53

Κατά των οριζόντιων περικοπών εισοδημάτων και κοινωνικών παροχών τάσσεται ο Κ. Μίχαλος.

Κατά των οριζόντιων περικοπών εισοδημάτων και κοινωνικών παροχών «που επιτείνουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή» τάσσεται ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος.

Σχολιάζοντας την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου για την ελληνική οικονομία, ο κ. Μίχαλος σημειώνει στη δήλωσή του πως «το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο κ. Προβόπουλος είναι ότι η χώρα μας θα βυθιστεί και το τρέχον έτος, ακόμη περισσότερο από τα προβλεπόμενα, στην ύφεση, έστω και αν υλοποιηθούν τα μέτρα που μας έχουν επιβάλει οι εταίροι και οι δανειστές μας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η πρόταση του ΕΒΕΑ για επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων όρων του Μνημονίου, οι οποίοι προβλέπουν τη δραματική συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και κατά συνέπεια ακόμη μεγαλύτερη πτώση της κατανάλωσης, είναι αναγκαία».

Προσθέτει πως πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειες για έναν πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, για μείωση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος, τασσόμενος όμως κατά των οριζόντιων περικοπών εισοδημάτων και κοινωνικών παροχών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα